Odihnește-te în Abhazia în vara lui 2019: cele mai bune plaje, prețuri pentru cazare și divertisment

Cuprins:

  1. Cum să ajungi la Abhazia?
  2. Cele mai bune plaje din Abhazia
  3. Sărbători în Abhazia în vara anului 2019: prețuri de cazare
  4. Atracții și atracții din Abhazia
  5. Recenzii turistilor

În fiecare an, mulți turiști vin în Abhazia. Cea mai curată coastă a Mării Negre, munți și pajiști, precum și peșteri și lacuri - toate acestea atrag turiștii din toată Rusia.

Cum să ajungi la Abhazia?

În ciuda faptului că există un aeroport în Abhazia, acesta nu acceptă zboruri internaționale. Prin urmare, cel mai bine este să cumpărați un bilet pentru un zbor către Adler și apoi să urcați cu un microbuz sau tren. În medie, costul unui bilet de la Moscova la Adler în sezonul estival este de 5.000 de ruble. Prețul este pentru o singură persoană. La rândul său, de la Sankt Petersburg la Adler, prețul biletului începe de la 6.700 de ruble.

La Abhazia se poate ajunge cu trenul. În fiecare zi un tren pleacă de la Adler, iar timpul de călătorie este de numai 3 - 3,5 ore. Dacă doriți, puteți lua un microbuz până la graniță. Acolo, toți turiștii trec singuri controale de frontieră și merg în stațiune cu taxiul sau microbuzul. Rețineți că nu există un program regulat, dar în sezon se deplasează literalmente la fiecare 30 de minute.

Cele mai bune plaje din Abhazia

Adesea, Abhazia este aleasă pentru o vacanță la plajă, deoarece există toate condițiile necesare. Dar totuși, vă recomandăm să vă familiarizați în prealabil cu caracteristicile fiecărei stațiuni, pentru a determina pentru dvs. cea mai potrivită opțiune.

Cel mai cald loc de pe coasta Mării Negre din Caucaz este, desigur, Gagra. Plajele de aici sunt în mare parte pietricele, dar există și nisip și pietricele. Aproape toate sunt gratuite, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pentru turiștii cu buget. Această stațiune este foarte populară în rândul familiilor cu copii, deoarece marea este întotdeauna caldă și calmă. Zona este considerată una dintre cele mai puțin dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii. Poate din acest motiv, Gagra este întotdeauna calm și nu este aglomerat.

Coasta din jurul Sukhum este cea mai curată, care atrage mulți turiști în fiecare an. Fundul marin de aici este în mare parte plat, fără picături. În ceea ce privește plajele, acestea sunt realizate în principal din pietricele mici. În ciuda faptului că sunt publice, aproape fiecare dintre ele are șezlonguri. Datorită infrastructurii dezvoltate, precum și diverselor activități de apă, cu siguranță nu vă veți plictisi aici.

Cei care caută stațiunea perfectă pentru relaxare și wellness sunt sfătuiți să meargă pe plajele din Pitsunda. Se crede că aici este cea mai transparentă și mai curată apă de pe coastă. Toate plajele cu pietricele, cu excepția unei plaje de nisip de lux din satul Ldzaa. În plus, datorită plantațiilor de pin, aerul are un efect vindecător.

Plajele din New Athos sunt puțin mai puțin confortabile. Dar în același timp, toate sunt gratuite.

Sărbători în Abhazia în vara anului 2019: prețuri de cazare

Oficial, nu există nicio clasificare a hotelurilor în Abhazia. Prin urmare, turiștii aleg deseori pensiuni și moteluri, precum și mini-hoteluri. Costul unei camere într-o pensiune pe persoană pe zi va fi de la 1200 de ruble. De multe ori în pensiuni și stațiuni se includ mese, dar este mai bine să specificați acest punct la rezervare.

Case și apartamente private de închiriat sunt foarte populare. Prețurile pot fi complet diferite, în funcție de distanța de la mare și aspect. Practic, costul unui apartament începe de la 850 de ruble pe zi. Cu toate acestea, merită luat în considerare faptul că ofertele la acest preț nu sunt comune. Prin urmare, este mai bine să planificați o vacanță în avans. În plus, mult depinde de regiunea selectată din Abhazia.

Atracții și atracții din Abhazia

Iubitorii de natură vor aprecia cu siguranță una dintre principalele atracții ale Abhaziei - Lacul Ritsa. Este atât de transparent încât puteți vedea tot ce se întâmplă chiar și la o adâncime de 10 metri. Este adevărat, înotul în acest lac este interzis, deoarece apa este prea rece și este periculoasă. În plus, în jurul său există izvoare minerale, precum și râuri curate și chiar cetăți antice. Puteți ajunge aici ca parte a turului sau pe cont propriu. În consecință, costul va fi complet diferit. Dar rețineți că la intrare trebuie să plătiți o taxă de mediu: 150 de ruble. pentru un copil de 8-12 ani și 350 de ruble. pentru un adult.

Mai ales popular printre turiști este fortăreața Abbat, care a fost distrusă de mai multe ori. Povestea ei a început în secolul V îndepărtat și continuă până în zilele noastre. În lumea modernă, cetatea este un mare complex arhitectural. Este format dintr-un parc mare, un templu, precum și un hotel, restaurant și fortăreață.

Este imposibil să nu mai vorbim de Colonia Gagra, care este cartea de vizită a republicii. Este o structură cu mai multe arcuri, cu o lungime mai mare de 60 de metri.

Coloana este situată în jurul pătratului în centrul căruia se află o fântână și o mică sculptură sub formă de porumbel. Toate împreună seamănă cu un singur ansamblu arhitectural și arată incredibil de frumos. În plus, alte atracții din Gagra sunt situate pe piață. De exemplu, o fântână mozaic frumoasă este foarte populară nu numai în rândul turiștilor, ci și în rândul localnicilor.

În Abhazia există pur și simplu nenumărate monumente naturale. Printre ele se află celebra peșteră Noua Athos. Aceasta este o temniță de dimensiuni incredibile, care are câteva milioane de ani. Peștera îi surprinde pe cei mai sofisticați turiști cu lacuri de smarald, metereze de piatră și chiar palate întregi de stalactite. Pentru confortul turiștilor, excursiile se desfășoară pe un tren electric special. Cu toate acestea, din cele unsprezece camere examinate, doar opt sunt disponibile. Costul unei astfel de excursii pentru adulți este de 500 de ruble, iar pentru copiii sub opt ani - gratuit. Vă rugăm să rețineți că se aplică taxe suplimentare pentru fotografiere.

Recenzii turistilor

Desigur, fiecare stațiune are fanii săi care vin în locurile preferate de la an la an. Ele notează avantajele incontestabile ale odihnei în Abhazia:

  • plaje curat cu pietricele;
  • prețuri preponderent scăzute;
  • ușurință de intrare pentru ruși.

Este imposibil să nu remarcăm dezavantajele despre care vorbesc adesea turiștii:

  • infrastructură slab dezvoltată;
  • calitatea locuinței și serviciului.

0 raspunsurile

răspuns

Vrei să te alături discuției?
Simțiți-vă liber să contribuiți!

Adaugă un comentariu

E-mailul dvs. nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate *