Bucătării din colț: utilizați carcase în interior și design elegant în fotografie

Este foarte convenabil și practic să plasați căști în bucătăria din colț. Suprafețele lor din acest aranjament sunt amplasate pe două sau trei laturi. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece datorită amplasării mai apropiate a dulapurilor, a suprafețelor și a rafturilor, viteza de gătit crește. Astfel de bucătării arată plăcut și interesant din punct de vedere estetic. Dar costă mai mult decât de obicei și ocupă mai mult spațiu liber.

Bucătărie în colț cu bar pentru micul dejun

Bucătăriile de acest fel sunt de obicei realizate în formă de U, adică. doi pereți adiacenți sunt rezervați bucătăriei, iar contorul de bar formează sau ocupă al treilea. Această soluție este bine aplicată pentru apartamente studio, unde locuiesc una sau două persoane. Utilizarea unui contor de bar ca masă poate economisi semnificativ spațiu în apartament.

Colț bucătărie-living

Centrul de atenție și decorarea întregii case poate fi o bucătărie combinată cu o cameră de zi. Se dovedește o cameră foarte spațioasă. Mobilierul din specii valoroase de copaci arată excelent în astfel de bucătării. Aici puteți pune o masă mare, la care se va aduna o companie mare. Iar gazda va putea găti cu ușurință într-o astfel de bucătărie, datorită apropierii suprafețelor bucătăriei.

Fereastra de bucătărie din colț

Ferestrele din bucătărie sunt o problemă, deoarece reduc doar variațiile în amenajarea dulapurilor și a dulapurilor. Este indicat să aranjați bucătăria astfel încât în ​​timpul gătitului geamul să fie stânga sau dreapta. Dacă fereastra din bucătărie este agățată de dulapuri, va arăta îngrozitor. Merită să aveți în vedere o astfel de opțiune, cum să așezați complet deschiderea ferestrei.

La nivelul pervazului, puteți adăuga o suprafață suplimentară și puteți utiliza pervazul pentru diverse aparate de bucătărie.

Chiuveta pentru bucătărie de colț

Chiuveta din bucătăriile din colț trebuie așezată în colțul dintre cei doi pereți. Mai mult decât atât, chiuvetele de colț sunt aproape întotdeauna mai mari decât de obicei, ceea ce este convenabil pentru familiile numeroase. În prezent, alegerea unor astfel de chiuvete este foarte mare.

Selector de culori

După alegerea materialului și configurației, următorul pas în proiectarea bucătăriei este alegerea culorii. Regula principală este să nu folosiți mai mult de 2 culori de bază. Dacă este selectată o cască a unei versiuni cu două culori, în orice caz, va trebui să acordați preferință culorii dominante.

Dacă partea superioară a bucătăriei este în două tonuri, atunci partea inferioară ar trebui să fie mai închisă cu unul sau două tonuri. Se dovedește destul de bine dacă te joci cu contrastele dintre perete și mobilier. Paloarea pereților poate fi compensată printr-un set cu cască strălucitor și invers.

Bucătărie albă

Culoarea albă extinde vizual spațiul. Dacă faceți o bucătărie mică în alb, va părea solid. Negrul, scala de gri și metalele sunt bine combinate cu această culoare. Un minus grav al bucătăriei albe de zăpadă este poluarea rapidă. Adesea este necesar să curățați și să spălați totul, dar nu toată lumea își poate permite.

Căști negre

Contrar tuturor opiniilor, negrul arată foarte bine în bucătărie. Arată elegant și merge bine cu orice alte nuanțe. Principalul lucru este să nu exagerați, deoarece negrul este capabil să reducă vizual spațiul.

Bucătărie bej

Această culoare este folosită pe scară largă în designul bucătăriei. Mărește vizual spațiul și merge bine cu accesorii de culoare aurie, lemn sau piatră naturală. Pentru bej este ușor să ridicați o țiglă sau tapet.

Culoare verde în bucătărie

Bucătăriile verzi atrag atenția, sunt foarte luminoase. Această culoare este perfectă pentru bucătăriile combinate. De asemenea, variațiile verzi arată bine - kaki, mlaștină, var, var, malachit, turcoaz.

Accente galbene în bucătărie

Culoarea este potrivită pentru persoanele vesele și active.Dar deciziile prea captivante, precum și culoarea roșie, pot duce la oboseala generală a unei persoane.

Wenge de culoare

Culoarea întunecată a lemnului tropical rar arată bogat și minuțios. Durabilitatea sporită și aspectul excelent justifică costul unei astfel de bucătării. Wenge merge bine cu tonuri de bej, alb, roz și gri.

Bucătărie colț gri

Cu griul, trebuie să fii atent, pentru că nu se amestecă bine cu tonuri colorate și nu toată lumea poate să-i placă. O bucătărie bine concepută în astfel de culori poate deveni destul de atractivă. Articolele de culoare metalică se amestecă bine cu griul. Acest lucru trebuie amintit atunci când selectați articole de bucătărie.

mobilier

Ca într-o bucătărie obișnuită, un colț are nevoie de sertare, dulapuri, dulapuri în cantitatea necesară. Sub chiuvetă trebuie să existe un dulap, un dulap pentru depozitarea și uscarea vaselor, o plită și un suport pentru cuptor, un panou de hota. Dacă este necesar - un contor de bar cu o pereche de scaune înalte, o carcasă de creion. Este necesar să vă amintiți despre locul de sub frigider, o urnă, o mașină de spălat vase.

frigider

Frigiderul, datorită dimensiunilor sale destul de mari, formează un subspaț personal și stilul propriu. În același timp, trebuie combinat cu mediul. Culoarea frigiderului, metalică, nu va contrazice niciun interior. Dacă doriți ca frigiderul să se armonizeze complet cu designul general al bucătăriei de colț, atunci acest model poate fi acoperit cu panourile corespunzătoare.

tabel

Acest element al interiorului bucătăriei, ca nimeni altul, trebuie să se supună stilului general al bucătăriei. Va fi minunat dacă, împreună cu scaunele, este realizat în același ton și textură cu mobilierul principal. Atunci când alegeți o masă, se ia în considerare dimensiunea camerei, precum și numărul membrilor familiei.

Canapeaua

Bucătăriile medii și mici se potrivesc cu o canapea mică de bucătărie. În acest caz, o zonă independentă este formată împreună cu masa de bucătărie. Aceasta va fi o excepție de la regulă - „toate mobilele de bucătărie într-un singur stil”. Uneori îți poți permite o anumită libertate. Este recomandabil ca canapeaua să fie puțin mai închisă decât masa.

plafon

Un tavan alb standard este potrivit pentru toate bucătăriile. Această culoare nu va strica niciodată ideea. Poate fi vopsită cu o vopsea puțin vopsită în culoarea generală a bucătăriei. Nu este nevoie să te implici. Acestea se datorează faptului că lumina reflectă mai rău de la un tavan întunecat, poate fi întunecată în bucătărie.

Pentru a economisi spațiu și pentru a crește vizual bucătăria din colț, puteți abandona complet candelabrul de pe tavan. În schimb, este permis să lipiți o bandă LED pe partea inferioară a dulapurilor, precum și să instalați lumini încorporate. Acest lucru va permite zonarea iluminatului și, probabil, va fi și mai multă lumină.

Bucătării cu colț mic

Într-un rând este imposibil să instalați tot mobilierul necesar pe 5 mp. bucătăria. Cu dimensiunile reduse ale bucătăriei din colț, trebuie să alegeți blaturi înguste. Fereastra ar trebui transformată într-o continuare a blaturilor. Din mașina de spălat vase, desigur, cu o astfel de dimensiune a bucătăriei trebuie să refuzați. Ocupă prea mult spațiu.

O masă normală nu poate fi amplasată într-o bucătărie cu colț mic. Trebuie să vă gândiți să o mutați în altă cameră sau să combinați bucătăria.

0 raspunsurile

răspuns

Vrei să te alături discuției?
Simțiți-vă liber să contribuiți!

Adaugă un comentariu

E-mailul dvs. nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate *